4 raons per habilitar la navegació segura als nostres webs

4 raons per habilitar la navegació segura als nostres webs

2017, May 04    

Tan sols el garantir la seguretat ja hauria de ser raó de pes per habilitar la navegació segura als nostres webs, en aquest article exposaré 3 motius més pels quals cal apostar per afegir un certificat de seguretat als nostres webs.

1. Seguretat

Tot i que últimament els mitjans de comunicació es fan ressò de diferents filtracions, escàndols i pràctiques fraudulentes relacionades amb riscos de seguretat, són molt pocs encara els que quan fan ús dels dispositius mòbils, naveguen per internet o utilitzen diferents serveis al núvol segueixen un mínim de precaucions abans de transmetre per la xarxa dades sensibles, contrasenyes o dades bancàries.

Com a propietaris de pàgines web el mínim que podem fer de cara a garantir una navegació segura a tots els visitants del nostre web és habilitar un certificat de seguretat. Els certificats de seguretat permeten que la comunicació que s’estableix amb el servidor on està allotjat el web es realitzi de forma segura i encriptada garantint així que sigui impossible desxifrar el contingut de les dades enviades.

2. Confiança

Per si les raons de seguretat no ens semblen suficients per afegir un certificat al nostre web, cada vegada més, els navegadors ens mostren amb més evidència quan ens trobem navegant per una web segura o no. Veieu sinó com Google explica en el següent article com van incorporant aquests mecanismes per advertir de possibles riscos de seguretat en el seu navegador Chrome, Moving towards a more secure web.

Aspecte d'una barra de navegació d'una web segura amb Google Chrome.

3. Posicionament (SEO)

Directament relacionat amb el punt anterior, els principals motors de cerca incorporen ja des de fa temps la presencia dels certificats de seguretat com a indicador que afavoreix el posicionament de les webs en els rànquings de les cerques. Podeu veure com Google en parlava ja en aquest article del 2014, HTTPS as a ranking signal.

4. Gratuïtat (Let’s Encrypt)

Aquesta ja més recent però des del 2016 ja és possible adquirir certificats de seguretat gratuïts. Els certificats de seguretat els expedeixen un nombre limitat d’entitats certificadores que són les responsables de garantir la veracitat de la nostra identitat a canvi d’una tarifa anual. Let’s Encrypt és una entitat certificadora lliure, automatitzada i oberta que emet certificats de seguretat sense cap cost associat. Els mateixos proveïdors d’allotjament ja estan començant a oferir dins dels serveis inclosos en els seus paquets d’allotjament aquests certificats sense cost afegit.

En el cas d’aquesta web des de la qual escric i que es troba allotjada en un servidor de CDmon, el mateix proveïdor m’ha facilitat la instal·lació del certificat de seguretat d’una manera fàcil, ràpida i a un clic.